Untitled design-138-2

Een verhaal uit de praktijk

Blog / Een verhaal uit de praktijk

Een verhaal uit de praktijk

image (4)

En dan komt een van onze campergasten te vallen. Een klein drama, maar gelukkig bevindt zij zich in een omgeving waarin alles voor handen is om haar zo goed mogelijk te hepen. We laten haar even zelf aan het woord om haar ervaring te verwoorden:

Op zondagavond maak ik ruzie met de zwaartekracht wanneer ik een misstap maak op het trapje van de camper. Ik hoor twee krakjes en het is direct helder dat ik mijn enkel heb gebroken. Ray en Margriet, de chateau-eigenaren, komen er direct aan en takelen mij in hun bus. Met extra kussens en een koelelement wordt ik comfortabel gestut op de achterbank. Ray brengt mij en mijn partner met gezwinde spoed naar het ziekenhuis, helpt met verzekeringspapieren en treedt op als tolk-vertaler.
Het ziekenhuis oogt op het eerste gezicht niet heel modern als het gaat om inrichting en aankleding. Maar het personeel is meer dan vriendelijk en super deskundig. En ja, daar kan ik als oud verpleegkundige over oordelen. Vlot wordt alles in gang gezet en  vindt onderzoek en diagnostiek plaats: een gecompliceerde enkelbreuk. Er is een operatie nodig en die vindt dezelfde avond nog plaats.
De arts die mij heeft geopereerd, sluit om 00.15 uur de wond en belt mijn partner om te laten weten dat alles goed is verlopen. Om 8.00 uur ’s morgens staat dezelfde arts alweer aan mijn bed. De controle foto wordt gemaakt en ter plekke beoordeeld. Dan gaat deze arts zelf aan de slag om een gipsspalk aan te meten en de ontslagpapieren in orde te maken. Om 14.00 uur mag ik naar huis.
Er gaat een uitgebreid dossier mee terug. En in dat dossier zit een lijst voor de apotheek. Om stil van te worden wat dat allemaal omhelst: pijn zal ik niet hebben de komende weken, dat is duidelijk. Maar er is ook thuiszorg geregeld voor het verschonen van het wondverband.
Iedere volgende dag staat er een wijkverpleegkundige op de stoep. Lief, deskundig en alert. Want als de wond en het gips elkaar niet meer verdragen, bellen zij gelijk naar het ziekenhuis. Ik kan daar dezelfde dag weer terecht en op advies van de arts wordt mijn gips zorgvuldig vernieuwd en aangepast en krijg ik een controle afspraak mee.
En Ray en Margriet? Die stellen per direct voor om de gîte voor ons klaar te maken. De reisverzekering gaat daarmee akkoord want met een gebroken enkel de camper in en uit is schier onmogelijk. Ook regelen Ray en Margriet een rolstoel, een toilet-verhoger en douchekruk ter beschikking.
Ik raad het uiteraard niemand aan om een ongeval te krijgen op vakantie, maar als het dan toch gebeurt, dan kan je het niet beter treffen dan bij Ray en Margriet, op de camperplek Marraycourt in Marcigny.

Related articles

Wist u dat…..?

Wist u dat… Dit in heel Europa een bijzonder jaar is als het gaat om het weer? Dat het ook hier meer regent dan andere jaren? Dat dit voor heel Frankrijk geldt? Dat het hier goed toeven is, ook als

Read More

Check Availabity

Book your holiday here for surprising and satisfactory benefits.

1 Room , 1 Adult , 0 Children
Rooms
Adults
Childrens
Booking Rules Term & Privacy
Experience the rolling landscape of the Brionnais in one of our
extremely luxurious accommodations.